Update naar Windows10

blue-wallpaper_windows_10_hd_2880x1800Installatie van Windows 10?

Niet iedereen wil Windows 10 “zo maar” op zijn computer.

Daar zijn genoeg geldige redenen voor aan te dragen.

  • Zo wil niet iedereen op een dergelijke manier afstand doen van z`n privacy en Microsoft voorzien van te veel informatie.
  • Ook kun je straks niet meer kiezen; elke update/upgrade gaat geforceerd.
  • Niet alle programma`s zullen foutloos overgaan. Vooral mbt zeer specialistische pakketten als CAD/CAM zijn er risico’s.
  • Uw computer gaat als een peer-to-peer server functioneren om omliggende PC`s ook van software te voorzien….(!) Dat kost veel bandbreedte en kan oponthoud veroorzaken.

 

Microsoft heeft besloten het nieuwe besturingssysteem vooreerst gratis aan te bieden als update op uw huidige Windows7 of Windows8 / 8.1. Deze update verschijnt op uw systeem als een icoontje rechtsonder op de taakbalk. De grote boosdoener is een update met de naam kb3035583. Die update kun je ongedaan maken, zodat het icoontje verdwijnt. Wij laten u twee manieren zien hoe je dat doet in Windows 7, maar in Windows 8 gaat het op dezelfde manier.

 

1 .  Update verwijderen “doe het zelf, met de hand….”

Open het Startmenu en ga naar Configuratiescherm. Klik op de categorie Systeem en beveiliging, ga naar het kopje Windows Update en klik op Geïnstalleerde updates weergeven. Nu wordt het even zoeken. Ergens in de lijst moet een update staan met de naam

Update voor Microsoft Windows (KB3035583). Dat is de update.

Klik met je rechtermuisknop op de update, selecteer Verwijderen en bevestig met Ja.

instructie

Bij ‘Geïnstalleerde updates weergeven’ kun je de update ongedaan maken.

Wil je voorkomen dat je bij de volgende Windows-update dezelfde stappen weer moet doorlopen? Dan kun je het beste de automatische updates wat inperken. Ga terug naar het Configuratiescherm > Systeem en beveiliging. Onder het kopje Windows Update klik je op Automatische updates in- of uitschakelen. Zorg ervoor dat het hokje onder Aanbevolen updates staat uitgevinkt (misschien had je dat al eens gedaan). Als je nu je computer opnieuw opstart, wordt de update verwijderd en ben je het icoontje voor eens en voor altijd kwijt. Ook staat er nu nog een “rest-map”  (om precies te zijn in de %windows%\system32\GWX), die je eigenlijk wel wilt missen. Die mag in zijn geheel weg; maar dat is lastig omdat daar rechten op staan die dat verhinderen.

 

2 .  Update verwijderen “bijna automatisch middels een script….”

Haal middels onderstaande link het programmaatje op en voer het uit. Je hoeft geen lid te worden van dropbox, klik dat alles gewoon weg indien nodig. De tool verwijderd de KB3035583, neemt de rechten over van de genoemde map en verwijderd deze. Werkt voor Windows 7, Windows 8  enz.

Even de vink aanzetten linksonder voor de geavanceerde opties.

https://www.dropbox.com/sh/5zhni2euzi1ia4g/AABA454vbQA-MV9Xu-izOFa5a?dl=0

IT jongens kunnen u helpen met het oplossen van al uw computer vragen !

Update terugzetten?

Het kan een probleem zijn als je over een paar maanden wél wil upgraden naar Windows 10. Als het zo ver is, kun je tegen die tijd weer naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging gaan en onder het kopje Windows Update klikken op Naar updates zoeken. Windows toont je dan een lijst met de belangrijkste updates die je nog niet hebt geïnstalleerd. Als het goed is staat update kb3035583 schuingedrukt. Download en installeer deze update en je krijgt opnieuw een icoontje in je taakbalk met de aanbieding te upgraden naar Windows 10.